Wat te doen tegen ouderdomsvlekken

Heb je last van ouderdomsvlekken en wil je hier graag vanaf? In dit artikel vertellen we je precies wat te doen tegen ouderdomsvlekken.
Hoi,

Wist je al dat New Skin Laserclinic de enige kliniek in Amsterdam is die zich volledig richt op tattoo, pmu en pigment verwijderen? Omdat wij ons hier de hele dag mee bezig houden mogen wij het onze specialisatie noemen en zijn we er ook ontzettend goed in.

Gecertificeerde laserspecialisten
Bewezen resultaten
Meest geavanceerde laser, StarWalker

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Josje

Eigenarese, New Skin Laserclinic

Wat zijn ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken of ook wel levervlekken genoemd is een goedaardige gepigmenteerde huidafwijking die meestal lichtbruin van kleur is. Een ouderdomsvlek, kan echter ook rood of heel donker van kleur zijn. Ze worden vaak gezien bij ouderen met een zonbeschadigde blanke huidskleur. Ouderdomsvlekken ontstaan vaak door overmatige blootstelling aan de zon en zijn vaak te zien op het hoofd, de handen en armen.

Wat te doen tegen ouderdomsvlekken

Hoe ontstaan ouderdomsvlekken

Pigment wordt aangemaakt door de huid en het geeft de huid kleur. Als er zon op de huid staat, wordt er meer pigment gemaakt en zal de huid bruiner worden. Zodra dit proces niet goed werkt, ontstaan er ouderdomsvlekken. Wat er eigenlijk gebeurd is een overproductie van pigment, onder andere op het decolleté of het gezicht, voornamelijk waar de zon het meest op schijnt.

Wat helpt tegen ouderdomsvlekken?

Het dragen van een goede zon bescherming dus een goede SPF en dagcrème vanaf een jonge leeftijd kan helpen met het uitstellen/verminderen van huidschade op de latere leeftijd. Voor het lichaam is het niet te veel blootstellen aan de zon de beste tip voor het verminderen van ouderdomsvlekken. Daarnaast kan het bij slikken van vitamine C de overmatige productie van pigment onderdrukken. Hierdoor kunnen pigmentvlekken worden voorkomen.

Zijn ouderdomsvlekken gevaarlijk?

Het zijn goedaardige pigmentvlekken dus het is niet schadelijk voor de mens. De reden dat veel mensen het willen weghalen is omdat ze het niet mooi vinden. Wel is er een bepaald soort huidkanker dat kan lijken op ouderdomsvlekken, daarom is het goed dat je dit eens per jaar laat checken bij de huisarts en wanneer je het niet vertrouwt ook langs gaat bij de huisarts.

Ouderdomsvlekken zelf verwijderen

Het zelf verwijderen is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt wanneer je af wil van je ouderdomsvlekken. Er zijn veel middeltjes online te vinden die zouden beweren dat je zelf van ouderdomsvlekken af kan komen zoals met citroen of appelazijn. Helaas is dit niet waar en kan het vaak alleen maar tot irritaties aan de huid leiden. Daarnaast zijn er ook verschillende crèmes die zouden beweren dat ze je ouderdomsvlekken kunnen laten verwijderen. Ook hierbij is het vaak niet helemaal waar en kunnen ze hooguit de ouderdomsvlek een beetje laten verminderen.

Ouderdomsvlekken verwijderen huisarts

Bij de huisarts kunnen ze door middel van vloeibaar stikstof ook ouderdomsvlekken verwijderen. Bij deze methode dopen ze een wattenstaafje in stikstof en brengen ze het aan op de vlek. Hierna zal er een lichtere plek op de huid overblijven.

Peeling

Er zijn verschillende soorten peeling, een Mela Peeling is specifiek bedoeld voor het verwijderen van pigmentvlekken. Dit bestaat uit een combinatie van pigment remmende en pigment onderdrukkende ingrediënten. Het is geschikt voor het verminderen van onder andere ouderdomsvlekken.

Ouderdomsvlekken laseren

Het verwijderen van ouderdomsplekken door middel van laseren is de meest effectieve manier om van je ouderdomsvlekken af te komen. Tijdens de behandeling worden de pigmentkorrels verhit door middel van laserlicht waardoor ze afbreken en afgevoerd worden door je lichaam. De pigmentvlek kleurt dan wit grijs en kort daarna wordt het een stuk donkerder dan dat je gewend bent. Soms ontstaan er puntbloedinkjes en/of bloeduitstortingen. Dit worden uiteindelijk kleine blauwe plekjes die weer volledig herstellen. Na het laseren van je ouderdomsvlekken zullen er geen littekens overblijven en zullen de vlekken helemaal weg zijn. Meestal ben je na één behandeling al van je ouderdomsvlekken af.

Laseren waar?

Wil jij graag snel en op een efficiënte manier van je ouderdomsvlekken af? Bij New Skin Laserclinic werken we met een ervaren team waardoor wij jou op een veilige manier van je pigmentvlekken af kunnen helpen. Onze deskundige staan voor jou klaar en kunnen je voorzien van het beste advies. Plan vrijblijvend een gratis intake in, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

WIL JIJ GRAAG VAN JE TATTOO AF MAAR HEB JE EERST NOG WAT VRAGEN?

Bekijk de resultaten
“Met onze geavanceerde lasertechnologieën en expertise in tattoo verwijdering, helpen we je jouw huid opnieuw te laten stralen. Wij hopen je te zien in onze kliniek”
Josje

Eigenaar, New Skin Laserclinic

NIEUWE START

WIL JIJ GRAAG VAN JE TATTOO AF MAAR BEN JE BEN JE BENIEUWD WAT WIJ PRECIES DOEN?

Bekijk de resultaten

Summer Sale

Tattoo, PMU, MHP of pigment laten verwijderen? Boek nu tijdelijk met 20% korting je volgende afspraak! Wacht niet te lang want vol = vol.