Hyperpigmentatie

Heb jij last van donkere vlekjes of pigmentvlekken op je huid? In dit artikel vertellen wij jou alles over hyperpigmentatie, de oorzaken en de behandeling.
Hoi,

Wist je al dat New Skin Laserclinic de enige kliniek in Amsterdam is die zich volledig richt op tattoo, pmu en pigment verwijderen? Omdat wij ons hier de hele dag mee bezig houden mogen wij het onze specialisatie noemen en zijn we er ook ontzettend goed in.

Gecertificeerde laserspecialisten
Bewezen resultaten
Meest geavanceerde laser, StarWalker

Laat je het even weten als we je ergens bij kunnen helpen?

Josje

Eigenarese, New Skin Laserclinic

Hyperpigmentatie is een veelvoorkomende huidaandoening en kan op het hele lichaam voorkomen. Deze vlekken hoeven niet schadelijk te zijn maar kunnen soms wel als vervelend worden ervaren. In dit artikel vertellen wij je alles over hyperpigmentatie, de oorzaken en hoe je pigmentvlekken kunt laten verwijderen.

hyperpigmentatie

Wat is hyperpigmentatie?

Hyperpigmentatie zijn verkleuringen op de huid. Hyperpigmentatie ontstaat bij overproductie van melanine waardoor er een ophoping van pigment ontstaat. Deze ophoping van pigment zorgt voor donkerdere vlekken op de huid. De pigmentvlekken kunnen op het hele lichaam voorkomen, maar komen het vaakste voor op lichaamsdelen die veel in de zon komen zoals je hoofd, schouders of decolleté.

Wat zijn de oorzaken?

Hyperpigmentatie kan op verschillende manieren ontstaan. De grootste oorzaak voor pigmentvlekken is door blootstelling aan de zon, dit worden ook wel zonnevlekken of ouderdomsvlekken genoemd. De zon stimuleert de aanmaak van melanine (het pigment in je huid), en door te veel zon kan dit proces worden verstoord waardoor er pigmentvlekken ontstaan. Denk bijvoorbeeld ook aan sproeten die in de zomer weer donkerder worden. Een andere oorzaak zijn hormonale invloeden zoals de pil of zwangerschapsmasker en je genen. Sommige mensen hebben een genetische aanleg voor hyperpigmentatie. Verkleuringen van de huid kunnen ook ontstaan door ontstekingen en huidschade waardoor littekens ontstaan.

Behandeling hyperpigmentatie

Pigment kan voor sommige mensen als storend of vervelend worden ervaren. Gelukkig is er een mogelijkheid om van pigmentvlekken af te komen. Een laserbehandeling is de meest effectieve en veilige manier om pigmentvlekken te verwijderen. Doormiddel van lichtflitsen worden de pigmentvlekken afgebroken waardoor de pigmentvlekken gemakkelijk door het lichaam vervoerd kunnen worden. Hierdoor zullen de pigmentvlekken uiteindelijk verdwijnen zonder dat hier littekens bij achterblijven.

Laserbehandeling bij New Skin Laserclinic

Heb je last van hyperpigmentatie en wil je graag van jouw pigmentvlekken af? Bij New Skin Laserclinic zijn we gespecialiseerd in laserbehandelingen en kunnen wij jouw pigmentvlekken op een veilige en effectieve manier verwijderen. Onze huidtherapeuten zijn ervaren en gecertificeerd, ze luisteren naar je wensen en stellen een persoonlijk behandelplan op voor jou. Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan vrijblijvend een gratis intake in via onze website dan helpen onze huidtherapeuten je graag verder.

WIL JIJ GRAAG VAN JE TATTOO AF MAAR HEB JE EERST NOG WAT VRAGEN?

Bekijk de resultaten
“Met onze geavanceerde lasertechnologieën en expertise in tattoo verwijdering, helpen we je jouw huid opnieuw te laten stralen. Wij hopen je te zien in onze kliniek”
Josje

Eigenaar, New Skin Laserclinic

NIEUWE START

WIL JIJ GRAAG VAN JE TATTOO AF MAAR BEN JE BEN JE BENIEUWD WAT WIJ PRECIES DOEN?

Bekijk de resultaten