Veelgestelde vragen

Klik op jouw interesse & navigeer naar de vragen.

Tattoo verwijderen
PMU verwijderen
Pigment verwijderen
Algemene vragen
Tattoo
PMU
Pigment
Algemeen

Tattoo verwijderen

Waarom de Starwalker MAQX?

De Starwalker is de enige laser op de markt die de combinatie van de twee sterkste energievermogens verwerkt in één. Daarnaast heeft de Starwalker 4 verschillende golflengtes in tegenstelling tot andere systemen waardoor wij het beste resultaat mogen verwachten.

Tattoo removal, is het een grote uitgave?
Bij New Skin Laserclinic betaal je per behandeling om de 8 weken.
Op deze Manier is tattoo removal voor iedere portemonnee toegankelijk.
IS DE BEHANDELING PIJNLIJK?
Er wordt regelmatig aan ons gevraagd of het pijnlijk is om een tatoeage te verwijderen.
Je kunt het vergelijken met elastiekjes die tegen de de huid aanschieten. Tijdens de behandeling maken wij gebruik van een Zimmer Cool apparaat, deze verdooft de huid met ijskoude lucht. De behandeling wordt hierdoor 75% minder gevoelig.
Mag ik na het verwijderen van mijn tatoeage weer een nieuwe tattoo zetten op dezelfde plek?
Ja dat mag zeker! De huid zal volledig herstellen zonder littekens o.i.d.
Mag je behandeld worden als je zwanger bent?
New Skin Laserclinic heeft er voor gekozen om niet te behandelen tijdens de zwangerschap I.v.m. de veranderde hormoonwaarden kan de huid namelijk anders reageren en kunnen de te verwachten effecten niet worden gewaarborgd zoals bij een normale hormoonbalans.
Gaat de tattoo volledig weg?

Doordat wij gebruik maken van de nieuwste lasertechniek, kunnen wij ook het beste resultaat verwachten. Echter blijft het wel afhankelijk van de tattoo. Hoe diep is de tattoo gezet?
Hoe oud is de tattoo etc. Dit speelt allemaal een rol in het resultaat en behandelproces. In 99% van de gevallen zien wij er gelukkig niks meer van terug!

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Gemiddeld tussen de 4 en 10 behandelingen. Wij kunnen hier helaas geen garantie over geven. Dit komt omdat het aantal behandelingen afhankelijk is van een aantal factoren zoals; de diepte van de tatoeage, het huidtype, kleuren van de inkt, individuele lymfesysteem en de locatie van de tattoo.
HOE VAAK WORD IK BEHANDELD EN HOE LANG DUURT HET?

Een behandeling plannen wij om de 8 tot 12 weken.
Een behandeling eerder plannen raden wij niet aan.
De huid en het lymfesysteem hebben deze tijd nodig om de inktdeeltjes af te voeren en te herstellen. De behandeling zelf is vrij kort, soms slechts enkele minuten, afhankelijk van de grootte van de tattoo.

Mag ik voor mijn behandeling een verdovende zalf gebruiken?
Ja dat mag! Emla crème kun je bij de huisarts op recept krijgen.
Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

De huid kan nog best een tijdje gevoelig aanvoelen net zoals de dagen na het zetten van de tattoo. Het kan wat zwelling geven, soms blaarvorming en daarna wat korstvorming.
Dit zijn allemaal normale huidreacties waar je, je geen zorgen over hoeft te maken.

Is de behandeling geschikt voor een donkere huid?
Jazeker! Met de sterwalker MaQX kunnen wij op een veilige manier elk huidtype behandelen.

PMU verwijderen

Moet ik mijn wenkbrauwen scheren voor de behandeling?
Nee! Gelukkig hoeft dit niet. De Fotona Starwalker is een van de weinige lasers die geen haarverlies veroorzaakt tijdens de behandeling.

Naast het feit dat de Starwalker FDA is goedgekeurd voor het verwijderen van Permanente Make-up, werkt de Starwalker op basis van een akoestische reactie, er vindt dus bijna geen warmte ontwikkeling meer in de huid plaats waardoor permanent haarverlies ook niet meer voorkomt.

Oudere lasers (Q-Switched Nd-YAG, Robijn, Alexandrite) zorgde vaak voor permanent haarverlies vanwege de thermische reactie in de huid.

Onze specialisten kunnen je permanente make-up op de wenkbrauwen verwijderen, zónder dat de haartjes verwijderd dienen te worden.

Hoe lang duurt een behandeling?

De eerste behandelafspraak voor het verwijderen van permanente make-up bestaat uit het intakegesprek.
Het intakegesprek duurt ongeveer 45 minuten. Tijdens dit gesprek maken wij een inschatting van het aantal benodigde behandelafspraken en stellen wij het gewenste behandelplan op. Het aantal behandelafspraken wat nodig is voor het gewenste resultaat, is uiteraard per persoon verschillend. Tevens stellen wij u op de hoogte van alle belangrijke informatie omtrent de voor- en nazorg.  

Wij plannen voor het verwijderen van permanente make-up een reeks behandelafspraken in, waarbij voor elke afzonderlijk behandelafspraak 25 minuten wordt gereserveerd.
Na afloop van elke
behandelafspraak, zullen wij het resultaat met u evalueren.
De daadwerkelijke behandeling met de laser zelf duurt afhankelijk van de grootte slechts enkele minuten.

Hoeveel tijd moet er tussen een behandeling in zitten?

Tijdens een behandeling worden grotere inktcomponenten die niet door het lichaam kunnen worden afgebroken, verpulverd in kleinere inktcomponenten. Na een laserbehandeling is het lichaam vervolgens in staat om de afgebroken kleine inktcomponenten verder af te voeren. Dit houdt in dat er na een enkele behandeling, nog steeds dezelfde hoeveelheid inkt aanwezig is in de huid. Echter is de inkt nu zodanig klein gemaakt, dat het lichaam deze in staat is af te voeren in de weken na de behandeling.

Het afvoeren van de inktcomponenten gebeurd via het lymfevatenstelsel. Het lymfevatenstelsel werkt relatief traag, wat ervoor zorgt dat er ongeveer 6-8 weken “rust” tussen de behandelingen gehouden moet worden. Deze “rust”, oftewel het behandelinterval, kan desalniettemin per persoon verschillen vanwege het individuele lymfesysteem.

Kan er haarverlies ontstaan door het laseren van mijn wenkbrauwen van permanente make-up?

Nee, er ontstaat absoluut geen haarverlies tijdens het verwijderen van permanente make up op de wenkbrauwen. Voorheen zorgden oude lasers regelmatig voor permanent haarverlies als een gevolg van de thermische reactie in de huid. De StarWalker werkt op basis van een akoestische reactie in de huid, hierdoor vindt geen warmte ontwikkeling meer plaats in het huidoppervlak. De FDA heeft mede hierdoor de StarWalker goedgekeurd en het meest geschikt bevonden voor het veilig verwijderen van permanente make-up.

Ik heb mijn permanente make-up eerder elders laten weglaseren, kan ik naar jullie overstappen?

Dat is zeker geen probleem. Ons lasersysteem is speciaal ontworpen met 4 golflengtes voor zelfs de laatste kleurresten. Hierdoor kunnen wij klanten helpen die elders geen resultaat meer konden boeken.

Hoe werkt permanente make-up verwijderen?

Bij het aanbrengen van Permanente make up wordt de pigmentkleur vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeages gaat het hier meestal om pigmentatie in het bovenste laagje

van de huid.

Het lichaam is vanwege de omvang van de inktdeeltjes niet in staat om deze af te breken. Deze inktcomponenten zijn onbekend voor ons lichaam, met als gevolg dat onze huid op een andere

manier er voor moet zorgen dat zij niet door dit proces beschadigd wordt. Dit gebeurd als volgt: de huid kapselt de inktdeeltjes in, waardoor er bolletjes inkt ontstaan die de huid niet beschadigen. Deze bolletjes blijven dan permanent zichtbaar aan de oppervlakte van de huid.
Laserbehandeling is de meest veilige en tevens dé behandeling van eerste keus om permanente make-up te verwijderen. De laserstralen worden geabsorbeerd door de inktcomponenten van de permanente make up.
Zodoende worden deze kleurpigmenten afgebroken, omdat de laser de grote inktcomponenten afbreekt tot kleinere inktcomponenten. De inktcomponenten zijn vervolgens klein

genoeg om door het lichaam te worden afgevoerd.

Het verschilt per persoon hoe lang het lichaam bezig is met het afbreken van de inktcomponenten na behandeling.
Gemiddeld duurt dit zo’n 6 tot 8 weken. Om die reden kan dan ook pas na een periode van minimaal 6 tot 8 weken het effect van de behandeling worden beoordeeld.

Wanneer mag ik weer nieuwe PMU laten zetten?

Na het herstel van de laatste behandeling is het weer mogelijk om nieuwe permanente make up te zetten.
Wij adviseren een herstelperiode van 2 maanden na de laatste behandeling.

Kan de behandeling op een donkere huid worden toegepast?

Ja dat kan! De Starwalker MAQX is een laser die veilig op elk huidtype kan worden toegepast. Je hoeft door de kundigheid van onze onze laserspecialisten en ons geavanceerde lasersysteem niet bang te zijn voor permanente pigmentverschuivingen of littekens. Daarnaast werkt De StarWalker op basis van een akoestische reactie in de huid, wat betekent dat er bijna geen warmte ontwikkeling meer in het huidoppervlak plaatsvindt.

Permanente make-up verwijderen bij een donkere huid zal echter wel meer behandelingen vereisen dan op een blanke huid. Dit komt doordat de donkere huid meer natuurlijke pigmenten bevat en er lager behandeld zal moeten worden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen die nodig zijn om permanente make up te verwijderen ligt tussen de 3-5 behandelingen.
Wij willen sterk benadrukken dat dit getal slechts een gemiddelde betreft Het exact aantal behandelingen is echter afhankelijk van verschillende factoren die wij hieronder nader zullen toelichten.

Voorbeelden van factoren die invloed hebben op het proces:

Diepte van de permanente make-up
Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de diepte. Hoe dieper de pigmenten zijn aangebracht in de huid, hoe langer het gaat duren. Zit de permanente make up ondiep dan zullen wij hier minder behandelingen voor nodig hebben.

Hoeveelheid inkt
Bij het verwijderen van permanente make up zal er tijdens elke behandeling een laagje verdwijnen. De hoeveelheid inkt is hierdoor zeer bepalend voor het aantal behandelingen. Hoe meer inkt er tijdens het zetten van de permanente make-up is gebruikt, des te meer laagjes er behandeld moeten worden en dat betekend dat er dus meer behandelingen nodig zullen zijn om de permanente make-up te verwijderen.

Kleur van de pigment
Donkere permanente make-up pigmenten met een donkere ondertoon (zoals grijs, zwart donker blauw) zijn over het algemeen gemakkelijker te verwijderen dan permanente make-up pigmenten met een rode ondertoon (bruin).
Rode pigmenten kunnen tijdens een behandeling eerst gaan oxideren, waardoor de permanente make-up donkerder zal kleuren. Deze donkere kleur zal tijdens
de de volgende behandelingen vervaagd worden.

Kwaliteit van de inkt
Voor permanente make up worden er verschillende inktsoorten gebruikt. Het is dus ook afhankelijk van de samenstelling van deze pigmenten, hoe snel je het eind resultaat bereikt. Elke inktsoort reageert anders op de laserbehandeling.

Huidtype 
Bij een lichte huid kunnen wij sneller tot het gewenste resultaat komen. Des te meer pigment de huid bevat, des te meer behandelingen er nodig zullen zijn om permanente make-up mooi te kunnen verwijderen. Wij moeten bij een donkere huid voorzichtiger behandelen i.v.m. pigment verschuiving vandaar dat er dan soms meer behandelingen nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen.

Het individuele lymfesysteem
Direct na een laserbehandeling is er een laagje van de tattoo of permanente make up in kleine inktdeeltjes verpulvert. De weken na de behandeling worden deze inktdeeltje afgevoerd door je lymfesysteem. Omdat ieder mens anders is werkt dat natuurlijk ook zo bij het lymfesysteem. Bij de één zal het proces sneller zijn dan bij de ander.

Er zijn nog een paar dingen die invloed hebben op de snelheid waarmee een tatoeage verwijderd kan worden. De aanwezigheid van littekenweefsel, de plek op de huid, en hoe lang de permanente make up al in de huid zit..

Moet ik mijn huid na de behandeling tegen de zon beschermen?

Na een behandeling is de huid veel gevoeliger, waaronder ook voor zonlicht. Daarom dient de huid ook extra goed worden verzorgd. Om pigmentatie van het gebied rondom de huid te voorkomen, wordt zonbescherming gezien als een belangrijk onderdeel van de nazorg. Daarnaast is het van belang om tijdens het behandelproces zoveel mogelijk uit de zon te blijven, zodat de huid zo min mogelijk pigment bevat. Gedurende deze periode is het dus heel belangrijk om een goede zonbescherming te gebruiken.

Waarom behandelen jullie niet met IPL?

Een IPL-laser is absoluut niet geschikt voor het verwijderen van permanente make-up of tatoeages. Desondanks wordt deze laser in Nederland veel aangeboden voor deze doeleinden, meestal via acties van Groupon of Vakantieveilingen.
Dit hangt samen met de goedkope prijs, waardoor een IPL behandeling voor klanten erg aantrekkelijk klinkt. In dit geval is het belangrijk dat de consument doorheeft dat goedkoop echter duurkoop is. Een IPL – Laser is feitelijk ook geen laser maar een lichtflits techniek en kan een getatoeëerde huid ernstig beschadigen. Daarnaast zal de tattoo of permanente make up nooit volledig weggaan, maar wel vol zitten met littekens. Mocht je op dit moment bezig zijn met een IPL behandeling, adviseren wij om hier per direct mee te stoppen.

Nieuwe start.

Wil jij graag van je tattoo af maar heb je eerst nog wat vragen?

Plan dan een vrijblijvende intake!