Veelgestelde vragen

Klik op jouw interesse & navigeer naar de vragen.

Tattoo verwijderen
PMU verwijderen

MHP verwijderen

Algemene vragen
Tattoo
PMU

MHP verwijderen

Algemeen

Tattoo verwijderen

Hoe werkt tatoeage verwijderen?
Tijdens het zetten van een tatoeage worden er pigmenten in de huid aangebracht. Het lichaam is vanwege de grootte van de inktdeeltjes niet in staat deze af te breken. De huid gaat hierdoor de pigmenten inkapselen zodat deze niet beschadigd wordt. Op deze manier ontstaan er letterlijk bolletjes inkt die de huid geen schade aanrichten maar wel zichtbaar zijn en zullen blijven zitten.

De veiligste manier om een tatoeage te verwijderen is door middel van lasertherapie. De laserstralen worden door de kleurpigmenten van een tatoeage geabsorbeerd en hierdoor breken de grote inktdeeltjes af in kleinere inktdeeltjes, klein genoeg zodat ze door het lichaam kunnen worden afgevoerd. Tijdens elke sessie zullen wij dus een laagje van die pigmenten verwijderen tot dat er niks meer van over is.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel behandelingen er nodig zijn om een tattoo te verwijderen is erg lastig om voorafgaand aan het proces te voorspellen. Gemiddeld zijn er 5-10 behandelingen nodig om een tattoo te verwijderen. Wij willen sterk benadrukken dat dit getal slechts een gemiddelde is. De snelheid waarmee een tattoo kan worden verwijderd hangt af van veel verschillende factoren:

Hoeveelheid inkt
De hoeveelheid inkt is zeer bepalend voor het aantal behandelingen. Hoe meer inkt er tijdens het zetten van de tattoo is gebruikt, des te meer behandelingen er nodig zullen zijn om de tattoo te verwijderen.

Kleur van de tattoo
De kleur die is gebruikt speelt een belangrijke rol bij tatoeage verwijderen.  Pigmenten met een donkere ondertoon (zoals zwart en grijs) zijn over het algemeen gemakkelijker te verwijderen dan pigmenten met een rode ondertoon (bruin). Rode pigmenten kunnen tijdens een behandeling eerst gaan oxideren, waardoor de tattoo donkerder zal kleuren. Deze donkere kleur zal dan met de volgende behandelingen vervaagd worden.

Huidtype
Hoe lichter de huid, hoe makkelijker het is om een tatoeage te verwijderen. Des te meer pigment de huid bevat, des te meer behandelingen er nodig zullen.

Naast de bovengenoemde factoren, zijn er nog een aantal factoren die invloed hebben op de snelheid waarmee verwijderd kan worden. Dit zijn namelijk: de aanwezigheid van littekenweefsel, locatie van de tattoo op het lichaam, leeftijd en gezondheid.

Diepte
Hoe dieper de tattoo is gezet, hoe meer behandelingen er nodig zullen zijn. Betreft het een ondiepe tattoo, dan zal deze weer gemakkelijker te verwijderen zijn.

Kwaliteit van de pigmenten
Er zijn veel verschillende pigmentsoorten op de markt. Elke pigmentsoort heeft zijn eigen samenstelling en reageert anders op de laserbehandeling.

Het individuele lymfesysteem
De pigmentdeeltjes die tijdens een laserbehandeling worden verpulvert, worden in de weken na de behandeling afgevoerd door het lymfesysteem. Bij de één werkt dit proces sneller dan bij de ander.

Hoeveel weken zitten er tussen de behandelingen en hoe lang duurt mijn lasersessie?
Hoe lang het lichaam erover doet om de inktdeeltjes van 1 behandeling af te voeren kan verschillen per persoon. Gemiddeld neemt dit proces 8 weken in beslag. Het resultaat van 1 behandeling kan dus ook echt pas na minimaal 8 weken worden vastgesteld.

Een behandeling plannen wij dus het liefst om de 8 a 12 weken.
Een behandeling eerder plannen raden wij niet aan omdat de inktdeeltjes dan nog niet volledig zijn afgevoerd. De behandeling zelf is vrij kort, soms slechts enkele minuten, afhankelijk van de grootte van de tattoo.

Is de Starwalker een ‘Picolaser’?
Ja! De Fotona Starwalker behoort tot een van de nieuwste en meest geavanceerde lasersystemen op gebied van tattoo removal en werkt op basis van de picoseconde techniek.

Een picoseconde is 100 keer sneller ten opzichte van een nanoseconde en slechts 1 triljoenste van een seconde. Bij tattoo verwijderen zorgt dit ervoor dat de inktdeeltjes nog kleiner worden gemaakt waardoor het lichaam deze nog makkelijker en sneller op kan ruimen

Is de behandeling pijnlijk?
Een tattoo laserbehandeling kan als best gevoelig ervaren worden,

je kan het vergelijken met elastiekjes die tegen de de huid aanschieten. Tijdens de behandeling maken wij gebruik van een Zimmer Cool apparaat, deze verdooft de huid met ijskoude lucht. De behandeling wordt hierdoor een stuk minder gevoelig.

Mag ik voor mijn behandeling verdovende zalf gebruiken?
Ja dat mag! Je kan in de kliniek een zalf aanschaffen indien die op voorraad zijn. Anders kan het ook via de huisarts op recept.
Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?
Na een laserbehandeling heb je meestal last van wat roodheid en zwelling. De huid kan ook nog best een tijdje gevoelig aanvoelen maar het hindert je verder niet in je dagelijkse bezigheden. In bijzondere gevallen kan er ook blaarvorming optreden. Dit is ook een normale reactie, we zien dit voornamelijk bij tatoeages met kleur.
Is een tattoo laserbehandeling geschikt voor een getinte of donkere huid?
Jazeker! Met de starwalker MaQX kunnen wij op een veilige manier elk huidtype behandelen. Een tattoo verwijderen op een donkere huid zal echter wel meer behandelingen vereisen dan een tattoo op een blanke huid. Dit is te verklaren doordat de donkere huid meer natuurlijke pigmenten bevat waardoor er een extra huidlaag aanwezig is en er lager behandeld zal moeten worden.
Mag ik na het verwijderen van mijn tatoeage weer een nieuwe zetten op dezelfde plek?
Ja dat mag zeker! De huid zal volledig herstellen zonder littekens.

Wij kunnen ook de huidige tattoo zodanig vervagen dat een mooie cover up mogelijk maakt.

Mag je behandeld worden als je zwanger bent?
New Skin Laserclinic heeft er voor gekozen om niet te behandelen tijdens de zwangerschap i.v.m. veranderde hormoonwaarden kan de huid namelijk anders reageren en kunnen de te verwachten effecten niet worden gewaarborgd zoals bij een normale hormoonbalans.
Gaat mijn tattoo volledig weg?
Doordat wij gebruik maken van de nieuwste lasertechniek, kunnen wij ook het beste resultaat verwachten. Echter blijft het wel afhankelijk van een aantal factoren. Hoe lichter de huid, hoe makkelijker het is om een tatoeage te verwijderen. Des te meer pigment de huid bevat, des te meer behandelingen er nodig zullen.

Naast de bovengenoemde factoren, zijn er nog een aantal factoren die invloed hebben op de snelheid waarmee verwijderd kan worden. Dit zijn namelijk: de aanwezigheid van littekenweefsel, locatie van de tattoo op het lichaam, leeftijd en gezondheid. Dit speelt allemaal een rol in het resultaat en behandelproces. In 99% van de gevallen zien wij er gelukkig niks meer van terug!

Ik heb mijn tattoo eerder laten weglaseren elders, kan ik naar jullie overstappen?
Dat is geen enkel probleem, wij zien zelfs vele tattoo’s waarbij elders geen resultaat meer kon worden geboekt en waarbij wij de hele tattoo alsnog weg krijgen.

PMU verwijderen

Hoe werkt Permanente make-up verwijderen?
Bij het aanbrengen van Permanente make up wordt de pigmentkleur vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeages gaat het hier meestal om pigmentatie in het bovenste laagje van de huid.

Het lichaam is vanwege de omvang van de inktdeeltjes niet in staat om deze af te breken. De huid gaat hierdoor de pigmenten inkapselen zodat deze niet beschadigd wordt. Op deze manier ontstaan er letterlijk bolletjes inkt die de huid geen schade aanrichten maar wel zichtbaar zijn en zullen blijven zitten.

De veiligste manier om PMU te verwijderen is door middel van lasertherapie. De laserstralen worden door de kleurpigmenten geabsorbeerd en hierdoor breken de grote inktdeeltjes af in kleinere inktdeeltjes, klein genoeg zodat ze door het lichaam kunnen worden afgevoerd. Tijdens elke sessie zullen wij dus een laagje van die pigmenten verwijderen tot dat er niks meer van over is.

Moet ik mijn wenkbrauwen scheren voor mijn behandeling?
Nee! Gelukkig hoeft dit niet. De Fotona Starwalker is een van de weinige lasers die geen haarverlies veroorzaakt tijdens de behandeling.
Naast het feit dat de Starwalker FDA is goedgekeurd voor het verwijderen van Permanente Make-up, werkt de Starwalker op basis van een akoestische reactie, er vindt dus bijna geen warmte ontwikkeling meer in de huid plaats waardoor permanent haarverlies ook niet meer voorkomt.
Oudere lasers (Q-Switched Nd-YAG, Robijn, Alexandrite) zorgde vaak voor permanent haarverlies vanwege de thermische reactie in de huid.
Onze specialisten kunnen je permanente make-up op de wenkbrauwen verwijderen, zónder dat de haartjes verwijderd dienen te worden.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel behandelingen er nodig zijn om PMU te verwijderen is erg lastig om voorafgaand aan het proces te voorspellen. Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig om PMU te verwijderen. Wij willen sterk benadrukken dat dit getal slechts een gemiddelde is. De snelheid waarmee een PMU kan worden verwijderd hangt af van veel verschillende factoren:

Hoeveelheid inkt
De hoeveelheid inkt is zeer bepalend voor het aantal behandelingen. Hoe meer inkt er tijdens het zetten van de PMU is gebruikt, des te meer behandelingen er nodig zullen zijn om de PMU te verwijderen.

Kleur van de PMU
De kleur die is gebruikt speelt een belangrijke rol bij het verwijderen. Pigmenten met een donkere ondertoon (zoals zwart en grijs) zijn over het algemeen gemakkelijker te verwijderen dan pigmenten met een rode ondertoon (bruin). Rode pigmenten kunnen tijdens een behandeling eerst gaan oxideren, waardoor de PMU donkerder zal kleuren. Deze donkere kleur zal dan met de volgende behandelingen vervaagd worden.

Huidtype
Hoe lichter de huid, hoe makkelijker het is om een PMU te verwijderen. Des te meer pigment de huid bevat, des te meer behandelingen er nodig zullen.
Naast de bovengenoemde factoren, zijn er nog een aantal factoren die invloed hebben op de snelheid waarmee verwijderd kan worden. Dit zijn namelijk leeftijd en gezondheid.

Diepte
Hoe dieper de PMU is gezet, hoe meer behandelingen er nodig zullen zijn. Betreft het ondiepe PMU, dan zal deze weer gemakkelijker te verwijderen zijn.

Kwaliteit van de pigmenten
Er zijn veel verschillende pigmentsoorten op de markt. Elke pigmentsoort heeft zijn eigen samenstelling en reageert anders op de laserbehandeling.

Het individuele lymfesysteem
De pigmentdeeltjes die tijdens een laserbehandeling worden verpulvert, worden in de weken na de behandeling afgevoerd door het lymfesysteem. Bij de één werkt dit proces sneller dan bij de ander.

Hoeveel weken zitten er tussen de behandelingen en hoe lang duurt mijn lasersessie?
Hoe lang het lichaam erover doet om de inktdeeltjes van 1 behandeling af te voeren kan verschillen per persoon. Gemiddeld neemt dit proces 6 weken in beslag. Het resultaat van 1 behandeling kan dus ook echt pas na minimaal 6 weken worden vastgesteld.

Een behandeling plannen wij dus het liefst om de 6 á 8 weken.
Een behandeling eerder plannen raden wij niet aan omdat de inktdeeltjes dan nog niet volledig zijn afgevoerd. De behandeling zelf is vrij kort, slechts enkele minuten.

Is de Fotona Starwalker MAQX een ‘picolaser’?
Ja! De Fotona Starwalker behoort tot een van de nieuwste en meest geavanceerde lasersystemen op gebied van tattoo en PMU removal.

Naast het feit dat de Starwalker FDA is goedgekeurd voor het verwijderen van Permanente Make-up, werkt de Starwalker op basis van de picoseconde techniek.

Een picoseconde is 100 keer sneller ten opzichte van een nanoseconde en slechts 1 triljoenste van een seconde. Bij tattoo verwijderen zorgt dit ervoor dat de inktdeeltjes nog kleiner worden gemaakt waardoor het lichaam deze nog makkelijker en sneller op kan ruimen

Gaat mijn permanente make-up volledig weg?
Ja! Doordat wij gebruik maken van de nieuwste lasertechniek, kunnen wij ook het beste resultaat verwachten. Echter blijft het wel afhankelijk van een aantal factoren zoals de samenstelling van de pigmenten, aanwezigheid van littekenweefsel, leeftijd en gezondheid. Dit speelt allemaal een rol in het resultaat en behandelproces. In 99% van de gevallen kunnen wij alles verwijderen.
Ik heb mijn permanente make-up eerder laten weglaseren elders, kan ik naar jullie overstappen?
Dat is geen enkel probleem, wij zien veel gevallen waarbij elders geen resultaat meer kon worden geboekt en waarbij wij de PMU als nog volledig weg krijgen.
Is de behandeling pijnlijk?
Een PMU laserbehandeling kan als best gevoelig ervaren worden,
je kan het vergelijken met elastiekjes die tegen de de huid aanschieten.
Tijdens de behandeling maken wij gebruik van een Zimmer Cool apparaat, deze verdooft de huid met ijskoude lucht. De behandeling wordt hierdoor een stuk minder gevoelig.
Mag ik voor mijn behandeling verdovende zalf gebruiken?
Ja dat mag! Je kan in de kliniek een zalf aanschaffen indien die op voorraad zijn. Anders kan het ook via de huisarts op recept.
Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?
Na een laserbehandeling heb je meestal 1-3 uur last van wat roodheid en zwelling. De huid kan ook nog best een tijdje gevoelig aanvoelen maar het hindert je verder niet in je dagelijkse bezigheden. In sommige gevallen oxideren de pigmenten naar een andere kleur omdat PMU vaak is opgebouwd uit meerdere kleuren. Dit heeft verder geen invloed op het resultaat. Wij adviseren om twee weken zon te vermijden.
Is permanente make-up laseren ook geschikt voor een getinte of donkere huid?
Jazeker! Met de Fotona Starwalker kunnen wij op een veilige manier elk huidtype behandelen. Een tattoo verwijderen op een donkere huid zal echter wel meer behandelingen vereisen dan een tattoo op een blanke huid. Dit komt doordat de donkere huid meer natuurlijke pigmenten bevat waardoor er een extra huidlaag aanwezig is en er lager behandeld zal moeten worden.
Mag ik na het verwijderen van mijn permanente make-up weer een nieuwe zetten op dezelfde plek?
Ja dat mag zeker! De huid zal volledig herstellen zonder littekens.
Wij kunnen ook de huidige pmu zodanig vervagen dat een mooie cover up mogelijk maakt.
Mag je behandeld worden als je zwanger bent?
New Skin Laserclinic heeft er voor gekozen om niet te behandelen tijdens de zwangerschap i.v.m. veranderde hormoonwaarden kan de huid namelijk anders reageren en kunnen de te verwachten effecten niet worden gewaarborgd zoals bij een normale hormoonbalans.

Micro hair pigmentation verwijderen

Hoe werkt micro hair pigmentation (MHP) verwijderen?
Bij het aanbrengen van micro hair pigmentation wordt de pigmentkleur vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeages gaat het hier meestal om pigmentatie in het bovenste laagje van de huid.

Het lichaam is vanwege de omvang van de inktdeeltjes niet in staat om deze af te breken. De huid gaat hierdoor de pigmenten inkapselen zodat deze niet beschadigd wordt. Op deze manier ontstaan er letterlijk bolletjes inkt die de huid geen schade aanrichten maar wel zichtbaar zijn en zullen blijven zitten.

De veiligste manier om MHP te verwijderen is door middel van lasertherapie. De laserstralen worden door de kleurpigmenten geabsorbeerd en hierdoor breken de grote inktdeeltjes af in kleinere inktdeeltjes, klein genoeg zodat ze door het lichaam kunnen worden afgevoerd. Tijdens elke sessie zullen wij dus een laagje van die pigmenten verwijderen totdat er niks meer van over is.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel behandelingen er nodig zijn om micro-hair pigmentation te verwijderen is erg lastig om voorafgaand aan het proces te voorspellen. Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig om MHP te verwijderen. Wij willen sterk benadrukken dat dit getal slechts een gemiddelde is. De snelheid waarmee een MHP kan worden verwijderd hangt af van veel verschillende factoren:

Hoeveelheid inkt
De hoeveelheid inkt is zeer bepalend voor het aantal behandelingen. Hoe meer inkt er tijdens het zetten van de MHP is gebruikt, des te meer behandelingen er nodig zullen zijn om de MHP te verwijderen.

Kleur van de MHP
De kleur die is gebruikt speelt een belangrijke rol bij het verwijderen. Pigmenten met een donkere ondertoon (zoals zwart en grijs) zijn over het algemeen gemakkelijker te verwijderen dan pigmenten met een rode ondertoon (bruin). Rode pigmenten kunnen tijdens een behandeling eerst gaan oxideren, waardoor de MHP donkerder zal kleuren. Deze donkere kleur zal dan met de volgende behandelingen vervaagd worden.

Huidtype
Hoe lichter de huid, hoe makkelijker het is om MHP te verwijderen. Des te meer pigment de huid bevat, des te meer behandelingen er nodig zullen zijn.

Naast de bovengenoemde factoren, zijn er nog een aantal factoren die invloed hebben op de snelheid waarmee verwijderd kan worden. Dit zijn namelijk leeftijd en gezondheid.

Diepte
Hoe dieper de MHP is gezet, hoe meer behandelingen er nodig zullen zijn. Betreft het ondiepe MHP dan zal deze weer gemakkelijker te verwijderen zijn.

Kwaliteit van de pigmenten
Er zijn veel verschillende pigment soorten op de markt. Elke pigment soort heeft zijn eigen samenstelling en reageert anders op de laserbehandeling.

Het individuele lymfesysteem
De pigmentdeeltjes die tijdens een laserbehandeling worden verpulvert, worden in de weken na de behandeling afgevoerd door het lymfesysteem. Bij de één werkt dit proces sneller dan bij de ander.

Hoeveel weken zitten er tussen de behandelingen en hoe lang duurt mijn lasersessie?
Hoe lang het lichaam erover doet om de inktdeeltjes van 1 behandeling af te voeren, kan verschillen per persoon. Gemiddeld neemt dit proces 8 weken in beslag. Het resultaat van 1 behandeling kan dus ook echt pas na minimaal 8 weken worden vastgesteld.

Een behandeling plannen wij dus het liefst om de 8 weken.
Een behandeling eerder plannen raden wij niet aan omdat de inktdeeltjes dan nog niet volledig zijn afgevoerd. De behandeling zelf is vrij kort, slechts enkele minuten.

Is de Fotona Starwalker MAQX een ‘Picolaser’?
Ja! De Fotona Starwalker behoort tot een van de nieuwste en meest geavanceerde lasersystemen op gebied van TATTOO, PMU en MHP removal.

Naast het feit dat de Starwalker FDA is goedgekeurd voor het verwijderen van MHP, werkt de Starwalker op basis van de picoseconde techniek.

Een picoseconde is 100 keer sneller ten opzichte van een nanoseconde en slechts 1 triljoenste van een seconde. Bij MHP verwijderen zorgt dit ervoor dat de inktdeeltjes nog kleiner worden gemaakt waardoor het lichaam deze nog makkelijker en sneller op kan ruimen

Is de behandeling pijnlijk?
Een laserbehandeling kan als best gevoelig ervaren worden.

Je kan het vergelijken met elastiekjes die tegen de de huid aanschieten.

Tijdens de behandeling maken wij gebruik van een Zimmer Cool apparaat, deze verdooft de huid met ijskoude lucht. De behandeling wordt hierdoor een stuk minder gevoelig.

Mag ik voor mijn behandeling verdovende zalf gebruiken?
Ja dat mag! Je kan in de kliniek een zalf aanschaffen indien die op voorraad zijn. Anders kan het ook via de huisarts op recept.
Is micro-hair pigmentation laseren ook geschikt voor een getinte of donkere huid?
Jazeker! Met de Fotona Starwalker kunnen wij op een veilige manier elk huidtype behandelen. MHP verwijderen op een donkere huid zal echter wel meer behandelingen vereisen dan op een blanke huid. Dit komt doordat de donkere huid meer natuurlijke pigmenten bevat waardoor er een extra huidlaag aanwezig is en er lager behandeld zal moeten worden.
Mag ik na het verwijderen van mijn micro-hair pigmentation weer een nieuwe zetten op dezelfde plek?
Ja dat mag zeker! De huid zal volledig herstellen zonder littekens.
Mag je behandeld worden als je zwanger bent?
New Skin Laserclinic heeft ervoor gekozen om niet te behandelen tijdens de zwangerschap, i.v.m. veranderde hormoonwaarden kan de huid anders reageren en kunnen de te verwachten effecten niet worden gewaarborgd zoals bij een normale hormoonbalans.
Gaat mijn micro-hair pigmentation volledig weg?
Ja! Doordat wij gebruik maken van de nieuwste lasertechniek, kunnen wij ook het beste resultaat verwachten. Echter blijft het wel afhankelijk van een aantal factoren zoals de samenstelling van de pigmenten, aanwezigheid van littekenweefsel, leeftijd en gezondheid. Dit speelt allemaal een rol in het resultaat en behandelproces. In 99% van de gevallen kunnen wij alles verwijderen.
Ik heb mijn micro-hair pigmentation eerder laten weglaseren elders, kan ik naar jullie overstappen?
Dat is geen enkel probleem, wij zien veel gevallen waarbij elders geen resultaat meer kon worden geboekt en waarbij wij de MHP alsnog volledig weg krijgen.
Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?
Na een laserbehandeling heb je meestal last van wat roodheid en zwelling. De huid kan ook nog best een tijdje gevoelig aanvoelen maar het hindert je verder niet in je dagelijkse bezigheden. In bijzondere gevallen kan er ook blaarvorming optreden. Dit is ook een normale reactie, we zien dit voornamelijk bij gekleurde pigmenten.

Nieuwe start.

Wil jij graag van je tattoo af maar heb je eerst nog wat vragen?

Plan dan een vrijblijvende intake!

Summer Sale

Tattoo, PMU, MHP of pigment laten verwijderen? Boek nu tijdelijk met 20% korting je volgende afspraak! Wacht niet te lang want vol = vol.