Heb jij een tattoo laten laseren? De nazorg van een tattoo laserbehandeling is bijna net zo belangrijk als de laserbehandeling zelf. Ontdek wat je kan doen.

Zo, je bent eindelijk in behandeling voor het verwijderen van jouw tattoo. Klaar, toch? Nee, niet helemaal. Het is belangrijk om na de laserbehandeling goed voor je huid te zorgen. Het eindresultaat hangt heel erg af van hoe jij zorgt voor je huid. Wat is er zo belangrijk aan de nazorg en waarom zijn niet alle crèmes geschikt? We leggen je het allemaal uit.

Wat kan je na de behandeling verwachten?

Na de behandeling is de huid rood en gezwollen. Dit kan 1 tot 3 uur aanhouden. Ook kan er ook soms wat bloeduitstorting zichtbaar zijn en bij gekleurde tatoeages is er vaak wat blaarvorming. Je hoeft je geen zorgen te maken, dit is normaal. Dit trekt binnen enkele dagen weer weg. Om dit proces te versnellen is het echter wel belangrijk dat bij de nazorg van je tattoo laserbehandeling de juiste herstellende crème gebruikt.

Wanneer ga je resultaat zien?

Het resultaat is vaak al na één of twee behandelingen zichtbaar. Je zult merken dat de tattoo vervaagt en merkt wat verschillen op, soms krijgt de tattoo namelijk een andere kleur. Het kan ook zijn dat het langer duurt voordat je resultaat ziet. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de diepte van de tattoo, de hoeveelheid inkt, de locatie en de kwaliteit van de inkt.

Douchen na je laserbehandeling

Hoe zit het met douchen na je behandeling? Geen zorgen, je mag na je laserbehandeling gewoon douchen. Zorg er wel voor dat de douche niet te heet is, zodat een heftige huidreactie wordt voorkomen. Daarnaast raden we je aan om een wasgel te gebruiken die antibacterieel werkt. Wij raden al onze klanten de La Roche-Posay Cicaplast B5 wasgel (9,95) aan, deze is te verkrijgen in onze kliniek en op de webshop.

Waarom geen Bepanthen of Vaseline?

Bepanthen en Vaseline zijn bekende merken als het neerkomt op huidverzorging. Ze zijn effectief bij bijvoorbeeld het herstel van een droge huid. Hoewel ze goed kunnen werken voor een droge huid, zijn deze producten niet antibacterieel en sluiten ze de huid volledig af. Bij de nazorg van een tattoo laserbehandeling is het van belang dat er producten worden gebruikt die de huid kunnen laten ademen. Zodat irritatie kan worden voorkomen en het herstel sneller gaat.

De producten die wij adviseren, zijn speciale producten die de juiste ingrediënten bevatten. Zo hebben wij gekozen voor La Roche Posay Cicaplast B5, omdat het een lijn is die als één van de weinige naast een herstellende werking, óók een antibacteriële werking heeft. Dit vinden wij ontzettend belangrijk. Dit product wordt gebruikt door dermatologen en huidtherapeuten na cosmetische ingrepen, hechtingen, en ook laserbehandelingen. Het advies is om twee keer per dag te smeren bij de eerste vijf dagen na de behandeling. Dit geldt ook voor de wasgel.

Voordelen La Roche Posay Cicaplast B5:

⁃ Hydrateert de huid waardoor deze niet gaat schilferen of vervellen en gaat jeuk tegen
⁃ Werkt anti-bacterieel en voorkomt infectie
⁃ Brengt een extra beschermlaagje aan
⁃ Herstelt twee keer zo snel en voorkomt littekens

Wij adviseren een combinatie van de Cicaplast Baume B5 (wasgel) en de Cicaplast B5 Gel.

Gebruiksaanwijzing

De eerste week na de behandeling was je de huid met de Cicaplast Baume B5. Deze wasgel is en anti-bacterieel en kalmerend voor de huid. Daarna dep je het gebied droog met een schone handdoek en smeer je de huid in met de Cicaplast B5 Gel.

*De producten zijn aan te schaffen op locatie of in onze webshop.

Cicaplast B5 GEL
Cicaplast B5 CREME
Cicaplast B5 WASGEL

Nabehandeling is het halve werk

Wij doen ons deel om ervoor te zorgen dat het verwijderen van je tattoo een succes wordt. Echter hangt het resultaat ook af van de juiste nazorg. Het is dus belangrijk om de huid goed te verzorgen na een laserbehandeling. Waarom? Na de behandeling wordt de huid dunner, kan de huid droog worden, gaan jeuken en strak aanvoelen. Hierdoor gaat het herstel minder snel en dat willen wij voorkomen met de juiste nabehandeling. Een herstellende crème is dan ook bepalend voor het eindresultaat van jouw behandeling. Gebruik je deze niet, dan ga je waarschijnlijk krabben met korstjes en littekens tot gevolg.

Volg ons ook op social media

Bekijk resultaten van anderen en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen

Ben jij jouw tattoo eigenlijk zat?

Het is mogelijk om je tattoo te laten verwijderen.