Ouderdomsvlekken verwijderen

Naarmate je ouder wordt, zul je merken dat er donkere, bruine vlekken op je lichaam beginnen te verschijnen. Dit zijn ouderdomsvlekken. Bij de meeste mensen verschijnen deze vlekken wanneer ze rond de vijftig zijn, maar ze kunnen ook eerder voorkomen. Ouderdomsvlekken kunnen geen kwaad, ze horen bij het verouderingsproces. Liever nog niet denken aan ouder worden? Geen zorgen, je kan de ouderdomsvlekken ook laten verwijderen.

Wat zijn ouderdomsvlekken?

Eerst even terug naar de basis. Wat zijn ouderdomsvlekken precies? Ouderdomsvlekken zijn pigmentvlekken die ontstaan door langdurige blootstelling aan de zon. Iedereen wordt blootgesteld aan de zon, de een meer dan de ander. Door vroegtijdig te beginnen met insmeren, kunnen ouderdomsvlekken worden voorkomen. Helaas is niet iedereen daar zich bewust van en zien zij op een latere leeftijd ouderdomsvlekken verschijnen. De vlekken komen vaak voor op lichaamsdelen die het meest worden blootgesteld aan de zon. Denk aan je gezicht, hals, nek en armen.

Soorten ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken zijn dus te herkennen als donkere vlekken, toch? Nou, er zijn meerdere ouderdomsvlekken:

 • Lentigo solaris (levervlekken)
  Levervlekken komen het meest voor. Dit zijn de donkere en bruine vlekken waar we het net over hadden.
 • Verruca sebhorroica (ouderdomswratten)
  Dit zijn wratachtige vlekken, vaak geelbruin van kleur die tot enkele centimeters groot kunnen worden.

 • Seniele angiomen (bloedbaartjes)
  Bloedblaartjes, ook wel kersenwratjes genoemd, zijn rode vlekken die veelal op het romp voorkomen.
 • Idopathische gutatte hypomelanose (witte ouderdomsvlekken)
  Naast donkere ouderdomsvlekken bestaan er ook witte ouderdomsvlekken. Dit zijn kleine, ronde en platte vlekjes op de huid. Deze kleine vlekken vormen samen nooit een groter vlek.

De een heeft dus bruine vlekken op zijn gezicht en de ander heeft witte vlekken op zijn onderbenen. Als je de ouderdomsvlekken wilt laten verwijder is het belangrijk om langs te gaan bij een expert. Deze kan kijken wat de beste behandeling is.

Ouderdomsvlekken verwijderen met huismiddelen

Je weet nu wat ouderdomsvlekken zijn en wat voor soort ouderdomsvlekken er bestaan. Nu wil je nog weten, hoe kan je ze verwijderen? Hieronder zijn er manieren waarmee je met huismiddelen je ouderdomsvlekken kan verwijderen.

 • Optie 1; ouderdomsvlekken verwijderen met appelazijn
 • Appelazijn een populaire optie. Appelazijn zorgt er namelijk voor dat dode huidcellen worden gedood. Zo komt er ruimte voor een ‘’nieuwe’’ huid.

 • Optie 2; ouderdomsvlekken verwijderen met appelazijn en ui
 • De tweede optie is appelazijn samen gebruiken met ui, dit is een sterke combinatie. De sap van een ui bevat antioxidanten die effectief kunnen zijn tegen het behandelen van littekens. Het dagelijks gebruik van appelazijn en uiensap kan ervoor zorgen dat je ouderdomsvlekken verdwijnen.

 • Optie 3; ouderdomsvlekken verwijderen met een aardappel
 • De derde optie is het gebruiken van een aardappel. Een aardappel bevat Niacinamide oftewel vitamine B3. Niacinamide blijkt een goed werkend natuurlijk huidbleekmiddel te zijn.

Let wel op, appelazijn mag nooit direct op de huid worden aangebracht. Ook is elke huid anders, de bovenstaande opties garanderen niet dat het ook zal werken bij jou. Benieuwd naar wat welk écht werkt? Lees dan snel verder.

Ouderdomsvlekken laten laseren

Dingen als appelazijn en ui hebben hun voordelen, maar je weet nooit hoe je huid erop gaat reageren. Daarnaast is elke huid anders en raden wij je aan om eerst met een expert te overleggen, voordat je wat aan je huid aanbrengt. In ons artikel over pigmentvlekken hebben we het al gehad over hoe experimenteren met ‘’natuurlijke’’ manieren niet handig is zonder overleg met een expert. Om er zeker van te zijn dat je ouderdomsvlekken veilig en permanent laat verwijderen, kan je het best de ouderdomsvlekken laten laseren. Met onze StarWalker laserapparaat is er vaak maar één behandeling nodig om de ouderdomsvlekken volledig te laten verwijderen.

New Skin Laserclinic ouderdomsvlekken laseren

Laseren is onze specialiteit. New Skin Laserclinic bestaat uit een team van gespecialiseerde huidtherapeuten en met onze ervaring staan wij je graag te hulp. Plan een gratis intakegesprek in en dan kunnen we jouw persoonlijke behandelplan bespreken. Voordat je het weet zijn die ouderdomsvlekken verleden tijd.

Volg ons ook op social media

Bekijk resultaten van anderen en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen

Ben jij jouw tattoo eigenlijk zat?

Het is mogelijk om je tattoo te laten verwijderen.