Pigmentvlekken verwijderen? Hoe werkt dat?

dec 7, 2020

Pigmentvlekken verwijderen? Hoe werkt dat?

Je kunt op meerdere manieren jouw pigmentvlekken verwijderen. Niet alles werkt even goed. Wil je weten hoe je het goed doet? Lees dan verder. Pigmentvlekken zijn er in verschillende soorten en maten. Diverse factoren zoals leeftijd en het soort huidtype kunnen bijvoorbeeld voor meer pigmentatie zorgen. Voor de een is het meer storend dan de ander. Er zijn diverse manieren om je pigmentvlekken te laten verwijderen. Zo heb je mogelijk al geprobeerd om wat citroen of appelazijn op je huid te smeren (zonder succes). Het is echter niet verstandig om zelf te experimenteren zonder advies van een professional. Gelukkig zijn er manieren om veilig van je pigmentvlekken af te komen. In dit artikel gaan we het hebben over alles rondom pigmentvlekken.

Te beginnen met, wat is pigment eigenlijk? Een ander woord voor pigment is melanine. Melanine is een kleurstof die door je lichaam wordt gemaakt. Het is te vinden in je haar, de iris van je oog en je huid. Het doel van pigment is het beschermen van je huid tegen UV-straling.
Je hebt misschien gemerkt dat de pigmentvlekken vooral op je gezicht aanwezig zijn. Dit komt door de langdurige blootstelling aan de zon. Door bijvoorbeeld te vaak in de zon te gaan zitten, kan je lichaam extra pigment aanmaken. Dit wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. De huid doet dit zodat er een extra beschermlaag wordt gecreëerd. Verder komt hyperpigmentatie voor bij mensen die wat op leeftijd zijn. Dit komt door het verouderingsproces en dat noemen we ouderdomsvlekken.

Pigmentvlekken ‘natuurlijk’ verwijderen

Even terug naar het gebruik van huis, tuin -en keukenmiddelen. Neem bijvoorbeeld het verwijderen van je pigmentvlekken d.m.v. citroen. Citroenzuur heeft een lage pH-waarde, hierdoor kan je huid erg geïrriteerd raken, waardoor er juist meer pigmentvlekken kunnen ontstaan (Be Pure With Valerie, 2018). Oké, je hebt geen citroen aangebracht op je huid, maar appelazijn. Dat kan wel toch? Hoewel appelazijn haar voordelen kan hebben, is het belangrijk dat je appelazijn nooit rechtstreeks op je huid aanbrengt. Ook dit kan de huid ook erg irriteren en schade aanrichten (Jan Magazine, 2018). Als je een DIY wilt uitproberen is het altijd belangrijk om het te bespreken met een dermatoloog (Real Simple, 2019). Iedereen is anders en iedere huid reageert ook anders op diverse middelen. Wat voor de een helpt, helpt niet voor de ander.

Pigmentvlekken verwijderen donkere huid

Het is belangrijk om te weten dat iedere huid anders is. Er zit ook een verschil tussen een blanke huid en een donkere huid. Iemand met een donkere huid heeft een grotere kans op pigmentverschuiving (Gezondheidsplein, 2019). Dit komt doordat een donkere huid meer pigment heeft dan een lichte huid. Het is daarom belangrijk om goed te kijken welke middelen geschikt zijn voor jouw huid.

Pigmentvlekken laten laseren

Nog een manier om pigmentvlekken te laten verwijderen: pigmentvlekken weg laten laseren. Door het te laten laseren weet je zeker dat je van je pigmentvlekken afkomt. Bij New Skin Laserclinic is er vaak maar één behandeling nodig voor het verwijderen van je pigmentvlekken. Vier weken na de behandeling kom je terug voor een controle om te kijken hoe het gaat. In sommige gevallen is er een tweede behandeling nodig. New Skin Laserclinic maakt gebruik van de meest geavanceerde laserapparatuur StarWalker MAQX, hiermee zijn alle huidtypes te behandelen. Daarnaast is de behandeling 75% minder gevoelig dan normaal, omdat wij gebruik maken van de Zimmer Cool apparaat. Deze verdooft de huid met ijskoude lucht. Dat is fijn, een behandeling die echt werkt voor iedereen!

Meer weten over pigmentvlekken verwijderen? Maak een afspraak.

Je hebt nu kennis kunnen opdoen van wat pigmentvlekken zijn en je hebt een effectieve manier gevonden om pigmentvlekken te laten verwijderen. Het ervaren team van New Skin Laserclinic bekijkt graag samen tijdens een gratis intake hoe jouw behandelplan eruit zien. Plan nu een gratis intakegesprek in.

Volg ons ook op social media

Bekijk resultaten van anderen en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen

Wil je jouw tattoo laten verwijderen?

Plan een gratis intake. We bespreken graag de mogelijkheden om je tattoo te laten verwijderen.