Tattoo verwijderen hoe werkt het?

Ben jij jouw tattoo liever kwijt dan rijk? Omdat deze bijvoorbeeld door de jaren heen is vervaagd of omdat je in een enthousiaste bui de naam van je (inmiddels) ex hebt laten vereeuwigen? Bij New Skin Laserclinic hebben we hier dagelijks mee te maken en krijgen vaak de vraag: ‘kan je een tattoo laten verwijderen?’. Het antwoord: ‘Ja, ook jouw tattoo kunnen wij binnen no-time veilig en zonder littekens verwijderen’. Wil jij jouw tattoo laten verwijderen en ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Je leest het in dit blog.

Tattoo verwijderen met creme

Voordat we de methoden van tattooverwijdering uitleggen, willen we je waarschuwen. Ons team krijgt namelijk regelmatig de vraag of een tattoo kan worden verwijderd met een speciale crème. Het enige antwoord hierop is: ‘Nee, dit is onmogelijk’. Sterker nog: de tatoeage wordt door chemische crèmes erg lelijk, doordat het de lijnen en kleuren vervaagt. Daarnaast is het ongezond voor je huid. Een dikke vette no-go, dus!

Tattoo verwijderen: opereren versus laseren

Twee manieren die wél effectief werken om jouw tattoo te verwijderen zijn:

  • Operatief verwijderen
  • Laseren

Tattoo operatief verwijderen

Operatief verwijderen van tatoeages gaat als volgt: je wordt plaatselijk verdoofd, het stukje huid wordt weggesneden en vervolgens hecht de chirurg de wond. Oké, je bent redelijk snel van je lelijke tattoo af, maar daar heb je wel een ontsierend litteken voor terug. Voor grotere tatoeages heb je uiteraard meerdere operaties nodig en dat kan hoog oplopen in de kosten.

Tattoo weg laseren

Een tattoo verwijderen door middel van laserbehandeling heeft altijd de voorkeur.
Het is per tatoeage verschillend hoeveel sessies je nodig hebt om het plaatje in z’n geheel te verwijderen, maar het laat geen littekens achter, waardoor er weer een mooie nieuwe huid tevoorschijn komt na de laserbehandeling. Bij New Skin LaserClinic werken we met deze manier van tattoo verwijdering. Dit wordt uitsluitend gedaan door gecertificeerde laserspecialisten en gediplomeerde huidtherapeuten. Enkele voordelen van onze methode:

  • Snel, veilig en zonder littekens
  • Voor alle huidtypen en inktkleuren
  • Bewezen resultaten
  • Meest geavanceerde laser; StarWalker

Tattoo weg laten laseren

Het laseren van een tatoeage gaat als volgt: er wordt een Laserstraal op jouw tattoo gericht. Dit licht van de laser wordt geabsorbeerd door de inkt, waarna de inkt in kleine deeltjes uiteen valt. Die worden vervolgens door je lichaam afgevoerd als afvalstoffen. Bye, bye, tattoo!

Een tattoo verwijderen door middel van laser is geen ´prettig gevoel´. New Skin Laserclinic heeft daar gelukkig een oplossing voor; Zimmer cool cryogene. Dit apparaat verdoofd de huid tijdens de behandeling met ijskoude lucht. De behandeling wordt hierdoor 75% minder gevoelig en het reduceert direct de zwelling.

Bij New Skin LaserClinic maken we daarnaast gebruik van een lasersysteem die de sterkste energie vermogens verwerkt in 1 laserpuls. Dit zijn zowel pico als nanoseconden. Hierdoor is de laserpuls 100 keer korter dan van zijn voorgangers, waardoor de kans op verbranding en pigmentverschuiving nihil is. Bovendien zijn er veel minder sessies nodig om de tattoo in z’n geheel te verwijderen en dat is weer aantrekkelijk voor jouw portemonnee!

Gratis intakegesprek voor het verwijderen van een tattoo

Wil jij ook van je tattoo af en ben je benieuwd wat New Skin LaserClinic voor jou kan betekenen? Vraag een gratis intakegesprek aan, zodat we jouw specifieke situatie kunnen bespreken. In de tussentijd vind je op onze website meer informatie over tattoo verwijderen en een overzichtelijke lijst met onze prijzen met daarbij de kosten van tattoo verwijderen.

Volg ons ook op social media

Bekijk resultaten van anderen en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen

Ben jij jouw tattoo eigenlijk zat?

Het is mogelijk om je tattoo te laten verwijderen.